Sådan reducerer du dit forbrug i hjemmet

Der bliver talt meget om, at vi som borgere konstant skal være opmærksomme på vores forbrug, da vi er nogen af dem der sætter det allerstørste aftryk når det fx kommer til CO2 udledning. Selvom det måske kan lyde lidt indviklet og besværligt at skulle tænke grønt, er det faktisk ganske små ting der kan gøre en forskel. Hav eksempelvis altid en bærepose med i tasken, så du slipper for at skulle købe plastikposer hver gang du er ude og handle. Hav derudover altid en drikkedunk på dig, så du undgår at skulle købe en ny flaske når du er på farten. Der er dog også andre ting der kan reducere forbruget, end at sortere affaldet og tage cyklen lidt oftere.

 

Spar penge på vandregningen

Du tænker nok ikke over det i hverdagen, men hver gang du åbner bruseren, vandhanen eller skyller ud i toilettet koster det penge. Og faktisk stiger prisen på vand hele tiden pga. miljøudfordringerne. Det kan derfor være en idé at købe et vandbesparende toilet, der kun bruger 2-4 liter pr. skyl sammenlignet med et gammelt toilet, der nemt kan bruge 8-10 liter. På den måde er du ikke alene god mod miljøet, men du kan også spare omkring 2000 kr. på vandregningen – Kreditlån

 

Sluk lyset – det betaler sig

Husk at slukke lyset. Den sætning har du sikkert hørt mange gange som barn, når du har forladt et rum. Og det er heller ikke så mærkeligt, at man bliver mindet om det. For der er faktisk mange penge at hente på elregningen, hvis vi husker at slukke lyset og måske skrue lidt ned for varmen, når der ikke er allerkoldest. Derudover kan det også være en idé at skifte huset pærer med LED- eller sparepærer, da de ofte bruger under halv så megen strøm.